Storm Darcy op komst: Bekijk hier de verwachting


Storm darcy op komst

Is Storm Darcy op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu storm Bella en Christoph zijn overgewaaid en je op deze pagina terecht bent gekomen.

Storm Darcy is volgens de stormnamen van 2021 de volgende storm die eraan komt.

Lees snel verder want op deze pagina kom je te weten wat de verwachting is.

Als je deze pagina gelezen hebt weet je precies wat je kunt verwachten.

Actuele verwachting storm Darcy

De verwachting is dat storm Darcy zondag 7 februari 2021 over ons land waait. Naast wind brengt ze ook sneeuw en kou. Het wordt dus een winterstorm.

Er zal een krachtige noordoostenwind met windstoten van 60 km/h tot 75 km/h. In het noorden zal het met windstoten tot 100 km/h harder waaien. Daar staat een harde oostenwind.

Het wordt zondag 7 februari met -5 graden koud. Door de harde wind kan het nog veel kouder aanvoelen. De verwachte gevoelstemperatuur ligt tussen de -10 en -15 graden.

Code rood voor heel Nederland

Het KNMI heeft vanwege de storm voor zondag 7 februari code rood afgegeven voor heel Nederland. Er is dan kans op sneeuwjacht en het is snijdend koud. Daarnaast vriest het licht tot matig.

Hoe voorkom je stormschade?

Toen storm Christoph in januari 2021 over ons land waaide is er stormschade ontstaan zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Stormschade kun je eenvoudig voorkomen door alle ramen en deuren dicht te houden tijdens de storm. Ook is het belangrijk de zonneschermen en zonwering op te rollen of de klappen. Daarnaast is het verstandig om losse spullen uit je tuin of van je balkon te halen. Dat voorkomt daarnaast ook dat je niet hoeft te zoeken naar je spullen.