Winterweer? Klik hier voor handige tips


WinterweerIs er winterweer op komst? De een vindt het geweldig, terwijl de ander verlangt naar de zomer. Toch kun je het weer niet zomaar veranderen, of je moet via deze link een bestelling plaatsen op deze site 🙂 Hier volgen tips wat je kan doen wanneer er winterweer op komst is. Je wil natuurlijk wel warm blijven wanneer het buiten vriest dat het kraakt.Tips als je een auto hebt

Heb je een auto, dan is het ten eerste belangrijk antivries in het waterreservoir te doen. Zou je dit niet doen, dan zou je ruitenwissecrvloeistof kunnen bevriezen. Dat is natuurlijk niet handig wanneer je het nodig hebt. Verder is het belangrijk de zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Je hebt dan meer grip wanneer het glad is. Is het daadwerkelijk glad? Trek dan rustig op. Dit voorkomt dat de wielen zich ingraven. Je wil natuurlijk niet vast komen te zitten en iemand moeten vragen te helpen duwen zodat je weer opweg kunt. Als laatste is het belangrijk wanneer je moet remmen, hard te remmen en niet pompend te remmen. Dit is het beste voor de ABS, dat ervoor zorgt dat de wielen blijven draaien zodat je niet slipt.

De deur uitgaan met winterweer

Met de winterkou is het zeker niet fijn als je op de bus of trein moet wachten. Kleed je voor je de deur uitgaat warm aan. Doe een dikke jas aan, handschoenen, een sjaal om en doe een muts op. Het is ook aan te raden verschillende lagen kleding aan te doen. Veelgebruikte onderlagen zijn leggings, maillot, een thermoshirt, en thermo-ondergoed. Het is belangrijk te blijven bewegen. Als je stilstaat krijg je het eerder koud.

Wanneer het erg koud is, is het belangrijk geen alcohol te drinken. Hierdoor krijg je het juist koud. Drink met het winterweer ook koude dranken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam het sein krijgt op te warmen omdat de bloedvaten hierdoor vernauwen.

Wat ook belangrijk is, is dat je gezond eet. Zoals zalm, noten en avocado. verder zijn vitamine B12 en C belangrijk voor je weerstand. Zorg dat je genoeg zonlicht krijgt. Doe vooral niet de ramen dicht en de verwarming aan. Ook met het koude winterweer is het belangrijk je huis te ventileren. Ga je in bad of neem je een douche? Hang dan de handdoek over de radiator. De handdoek is dan heerlijk warm als je je gaat afdrogen.

Naar bed gaan met winterweer

Bereid in de avond je bed voor. Het is zeker niet fijn als je nachts wakker wordt van de kou. Zorg daarom voor een dubbel dekbed. Doe voor je gaat slapen een kruik in je bed. Nog fijner is het wanneer je een elektrische deken hebt. Een elektrische deken kan het hele oppervlakte van je bed verwarmen. Heb je geen kruik of elektrische deken? Dan kun je altijd nog je dekens 10 tot 20 minuten in de droger doen.