Storm Ellen op komst: Bekijk hier de verwachting


Storm Ellen op komst

Storm Ellen op komst. Na Storm Ciara en Dennis komt nu waarschijnlijk storm Ellen onze kant op. De verwachting is dat ze in het weekend van 22 en 23 februari aan land komt. Pas daarom goed op dat het dak niet van je huis waait.

We horen je denken. Alweer een storm in het weekend? Ja, dat klopt. Voor de derde week op rij zal het op zondag gaat stormen. Dat is heel bijzonder want dat komt niet zo vaak voor.

Tussen de, tot nu toe 2 stormen door, waait het flink. Dat zal tot komend werkend niet anders zijn. Doe dus voorzichtig als je de deur uitgaat. Daarnaast kunnen er heftige buien vallen.

Gelukkig hoef je je niet te vervelen als de wind om het huis giert. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen zoals op Deze pagina staat.

Actuele verwachting storm Ellen

23-02-2020: Zondag trekt er een regengebied over het land en kans het plaatselijk hard plenzen en lokaal tot 30 mm water vallen. De wind neemt snel in kracht toe. Vooral in het zuidwesten. Daar kan het zomaar windkracht 9 worden. Ook is er kans op windstoten tussen 75 km/h en 190 km/h. Het wordt zondag tussen de 7 en 13 graden.

22-02-2020: Dit weekend wordt het guur weer met regen en harde wind. Zaterdag is in het westen code geel afgegeven vanwege harde windstoten. Zondag wordt in het zuiden code geel afgegeven, ook vanwege zware windstoten. Er wordt dan ook 20 mm regen verwacht. Erg jammer voor Carnaval, wat dit jaar het beste binnen gevierd kan worden.

21-02-2020: Zaterdag wordt het slecht weer. Het wordt bewolkt met motregen. Later gaat het harder regen. Daarnaast is er een harde wind uit het zuidwesten. Er zullen ook zware windstoten zijn. De Carnavalsoptocht in Eindhoven is door de harde wind afgelast.

20-02-2020: De weersverwachting voor dit weekend is er nog niet op vooruit gegaan. Het wordt herfstachtig weer met veel regen, vooral op zondag. Dan valt er in de ochtend 10 tot 20 mm is de verwachting. Zaterdag zal het flink waaien met windkracht 6 of 7 aan de kust en in het noordwestelijk kustgebied is het met windkracht 8 stormachtig. De temperatuur dit weekend is tussen 10 en 13 graden in de middag.

19-02-2020: Het ziet er naar uit dat er zaterdag soms (mot)regen zal vallen en dat er een stevige wind waait vanuit het westen. Het Carnavalsweekend begint dus onstuimig.

18-02-2020: Het is nog steeds niet zeker of storm Ellen komt. Dat weten de meteorologen pas over een aantal dagen. De verwachting nu is dat, wanneer ze komt, dit op zondag of maandag zal zijn.

17-02-2020: Er is op dit moment nog weinig bekend over Storm Ellen. Maar mocht ze dit weekend aan land komen, dan is de verwachting dat er windstoten zullen zijn tussen de 75 km/h en 100 km/h. Verder zal het slecht weer zijn want het zal ook gaan regenen.

Carnaval 2020 wordt onstuimig

Deze storm komt zeer ongelegen voor iedereen die in het weekend van 22 en 23 februari carnaval viert. Wanneer je staat te wachten op de Carnavalsoptocht sta je waarschijnlijk op toch :-). Als het alleen regent zullen alle optochten wel doorgaan. Daarnaast is het verstandig je biertje goed vast te houden zodat deze niet omwaait, dat zou zonde zijn. Bestel nu mooi weer zodat Carnaval dit jaar niet in het water valt.