Storm Francis op komst: Bekijk hier de verwachting


Storm Francis

Na Ciara, Dennis en Ellen, komt storm Francis. De verwachting is dat de storm woensdag 26 augustus bij ons aan land komt. Lees op deze pagina alles over de volgende zomerstorm.

Wanneer komt storm Francis?

Zoals hierboven gezegd is is de verwachting dat storm Francis woensdag 26 augustus bij ons langskomt.

In februari 2020 hadden we te maken met weekendstormen, wat zeer zeldzaam is. De verwachting is dat dat de komende weken niet weer gaat gebeuren.

Storm Francis op komst: Actuele verwachting

Update 25-08-2020 21:45: Het hoogtepunt van de storm wordt verwacht rond 4 uur vannacht. Vanavond trekt de wind al aan in de kustgebieden. Er kunnen windstoten zijn tot 90 km/h. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de kustprovincies.

Het zal morgenochtend nog een tijdje duren voordat de wind weer gaat liggen. In het binnenland is er kans op windstoten tot 75 km/h. In de kustgebieden zijn er windstoten mogelijk tot 100 km/h. Eerst waait er een westerstorm. In het tweede deel van de ochtend verdwijnen de windstoten. Het blijft nog wel stevig waaien. Pas in de avond zal storm weer gaan liggen.

Stormschade

Heb je tijdens storm Ciara, Dennis of Ellen stormschade opgelopen? Dat is natuurlijk enorm balen. Wist je dat je stormschade makkelijk kunt voorkomen met de onderstaande tips? Handig als Francis komt.

  • Controleer je dak
  • Sluit ramen en deuren
  • Haal alle losse spullen uit je tuin
  • Verwijder dode takken uit bomen
  • Ben je weg, vraag dan je buren je huis in de gaten te houden