Herfstweer op komst: Lees hier meer!

Herfstweer op komst

Ben jij benieuwd of er herfstweer op komst is? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Hieronder lees jij of het dit jaar onstuimig wordt en of je beter op de bank een film kan gaan kijken.

Daarnaast lees je hier ook wat echt typisch herfstweer is in Nederland.

Lees dus snel verder!

Herfstweer 2021

Er is rustig herfstweer op komst in de week van 25 tot 31 oktober, precies wanneer het de tweede week van de herfstvakantie is. Er is dan af en toe kans op regen en het is vooral bewolkt. De zon zal zich af en toe laten zien. Vanaf woensdag wordt het droger en zal er meer zon zijn.

De temperatuur stijgt de komende week naar zo’n 12 tot 16 graden overdag en 9 tot 11 graden s’nachts. De wind waait met windkracht 3 tot 4 matig. Als je mazzel hebt kun je misschien wel een korte broek aan.

Kwa temperatuur is het dus heerlijk om er op uit te gaan in de tweede week van de herfstvakantie. Als je gaat wandelen, houdt er dan rekening mee dat het wel kan regenen en dat het kan waaien.

In de week daarna wordt het een stuk koeler. De temperatuur stijgt dan overdag tot een gaat of 10. Ook in de nachten wordt het met ongeveer 7 graden frisser. De wind zal die week ook met windkracht 3 tot 4 waaien.

Wat is typisch herfstweer?

Misschien vraag je je wel af nu je op deze pagina terechtgekomen bent, wat typisch herfstweer is? De meenste mensen denken bij herfstweer aan regen en wind. Toch is het in de herfst vaak rustig weer. Dat komt omdat de herfst een overgangsseizoen is. Daarnaast is er, zoals we de afgelopen weken gemerkt hebben, vaak mistig in de herfst en worden de nachten een stuk vochtiger. Als het dan gaat vriezen, kan het maar zo zijn dat je je autoruiten moet krabben.

Iets wat ook bij typisch herfstweer past is een storm. Dat is ook wel nodig, anders dwarrelen de blaadjes niet van de bomen. Bijna jaarlijks komt zo’n herfststorm voor. Toch gebeurde het in 2018 en 2019 niet en dat was zeer uitzonderlijk.

Eerste vorst aan de grond

Iets anders wat vaak in de herfst gebeurt is de eerste vorst aan de grond. Dit gebeurt vaak in september. Dit jaar was dat ook het geval. Op 21 september werd het in Woensdrecht een temperatuur van -0,1 graden gemeten.

In de nacht van 15 op 16 oktober was er op veel plekken in Nederland vorst aan de grond. Het werd het koudst in Hupsel. Daar werd een temperatuur gemeten van -2,5 graden volgens nu.nl.