Sneeuw op komst: Bekijk hier of er sneeuw valt

Sneeuw op komst

Sneeuw op komst? Dat je op deze pagina terecht bent gekomen, komt vast omdat je benieuwd bent of er sneeuw op komst is. Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Daarnaast lees je op deze pagina ook wanneer er sneeuw is gevallen in 2021 en 2022.

Lees daarom verder en kom er achter of er binnenkort sneeuw gaat vallen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je daarnaast met een gerust hart de deur uit.

Sneeuw op komst januari 2023

Er is sneeuw op komst in januari 2023. Sinds maandag 16 januari wordt het kouder. De temperaturen dalen s’nachts tot onder het vriespunt. Zo is er er in nacht naar 21 januari sneeuw gevallen. Op sommige plekken is meer sneeuw gevallen dan op andere plekken. Zo ligt er in het zuiden ligt pak van 10 centimeter. Lang zal de sneeuw niet blijven liggen, want de temperatuur stijgt overdag naar ongeveer 3 graden.

Code geel

Vaak wanneer er sneeuw op komst is wordt door het KNMI code geel afgegeven om mensen te waarschuwen. Dat is dit keer ook zo. Het KNMI geeft voor donderdag 31 en vrijdag 1 april code geel af vanwege sneeuwbuien en gladheid.

In sommige gevallen kan er code oranje of zelfs rood worden afgegeven. Het wordt dan afgeraden naar buiten te gaan.

Sneeuw in 2023

De eerste sneeuw in 2023 is gevallen in de nacht van 19 op 20 januari. De meeste sneeuw viel in het oosten en zuiden. Er werd 3 tot 5 centimeter sneeuw verwacht. Toch lag er op sommige plekken 10 of 12 centimeter. Het KNMI had vanwege sneeuw en gladheid code oranje afgegeven.

Sneeuw in 2022

Er is in 2022 sneeuw gevallen. op 5 december 2022 viel er in Limburg sneeuw. Een aantal weken later, op 15 december 2022, viel er sneeuw en natte sneeuw. De pret duurde niet zo lang, want temperaturen stegen tot rond het vriespunt. Het was ook verraderlijk glad.

Verder viel er ook op 31 maart 2022 en 1 april 2022. De meeste sneeuw viel op de Veluwe. Daar viel maar liefst 17 centimeter. Een dik pak dus. Ook in het westen van het land viel er op de duinen 10 centimeter. Het was dus een erg koude start van het camping seizoen.

Sneeuw in 2021

Op zaterdag 27 november is in Brabant en Gelderland sneeuw gevallen. De meeste sneeuw bleef liggen in Eindhoven en Veghel. Naast deze twee plaatsen is er ook op de Veluwe sneeuw gevallen. Het is de eerste sneeuw dit seizoen. In de nacht van 26 op 27 november was het wel oppassen op de weg. Er waren verschillende slippartijen. Op de beelden hieronder is goed te zien dat het erg winters was.

Er was sneeuw op komst in april 2021. In de nacht van 6 op 7 april kon er sneeuw vallen. De sneeuw kon zelfs kunnen blijven liggen. De kans dat dat gebeurde was het grootste in het oosten, zuidoosten en in een deel van het midden van het land. Er kon daar maar zo 5 centimeter blijven liggen. Rijkswaterstaat stond paraat om de wegen te gaan strooien. Het KNMI had vanwege de sneeuwval code geel afgegeven. Er was naast sneeuw ook kans op windstoten in het west- en noordwestelijk kustgebied.

Op tweede Paasdag, 5 april, viel er natte sneeuw en hagel in Nederland. Hoewel de lente al was begonnen doet april wat hij wil.

Op 8 februari viel er lichte sneeuw in Nederland. Het heeft die dag in een groot deel van het land gesneeuwd. Het was nog wel oppassen voor sneeuwduinen, die een dag eerder ontstaan zijn. Het KNMI had code oranje afgegeven vanwege gladheid en vanwege de sneeuwduinen. Er reden vanwege de sneeuw en kou alleen sprinters.

Een paar dagen eerder, op 6 en 7 is er heel veel sneeuw gevallen in Nederland. Op sommige plekken is maarliefst 15 tot 20 centimeter sneeuw gevallen. Het waaide ook erg hard vanwege storm Darcy. Daardoor zijn sneeuwduinen ontstaan. Verder was het sommige plekken erg glad. Het KNMI had code rood afgegeven en er reden geen trein op 7 februari. Daarnaast werd het afgeraden om met de auto de weg op te gaan vanwege het winterweer.

Aan het begin van februari viel er sneeuw in Nederland. In het noorden viel sneeuw en in de rest van het land natte sneeuw.

Op 26 en 27 januari werd er s’nachts sneeuw verwacht. In het westen was er kans op natte sneeuw of regen. Landinwaarts was er kans op sneeuw en in de ochtend van 27 januari is er sneeuw gevallen in het noordoosten.

Een nacht eerder, van 25 op 26 januari 2021, viel er sneeuw in Groningen. Daarvoor, in de nacht van 24 op 25 januari 2021 viel er in Limburg 1 tot 3 centimeter sneeuw. Een nacht eerder, die van 23 op 24 januari 2021 viel er sneeuw in Limburg. Plaatselijk viel er 5 tot 10 centimeter.

Op 16 januari 2021 viel er zo’n 3 centimeter sneeuw in Nederland. Het KNMI had bovendien code geel afgegeven vanwege mogelijke gladheid.

Sneeuwpop maken

Om een mooie sneeuwpop te kunnen maken, of natuurlijk een sneeuwbal, heb je plaksneeuw nodig. Dat ontstaat meestal uit grote sneeuwvlokken die net gevallen zijn. Verder is het daarnaast ook belangrijk dat er niet teveel wind staat. Dat verkleint de kans dat de sneeuw plakt en dat jij een mooie sneeuwpop kunt maken.

Sneeuw bestellen

Wil je toch genieten van de sneeuw, dan kun je natuurlijk altijd sneeuw bestellen op deze website. Meer informatie daarover vind je op de pagina Sneeuw bestellen.

Ben je daarnaast ook benieuwd of je de autoruiten moet krabben, Bekijk dan Deze pagina.

Laatste update: 21-01-2023 09:13 uur.

Sneeuwschep

Pannenkoekslede

Koop hier

Koop hier