Sneeuw op komst: Bekijk hier of er sneeuw valt

Sneeuw op komst

Sneeuw op komst? Dat je op deze pagina terecht bent gekomen, komt vast omdat je benieuwd bent of er sneeuw op komst is. Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Daarnaast lees je op deze pagina ook wanneer er sneeuw is gevallen in 2021.

Lees daarom verder en kom er achter of er binnenkort sneeuw gaat vallen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je daarnaast met een gerust hart de deur uit.

Sneeuw op komst april 2021

Er is sneeuw op komst in april 2021. In de nacht van 6 op 7 april zal er waarschijnlijk sneeuw vallen. De sneeuw zou zelfs kunnen blijven liggen. De kans dat dat gebeurt is het grootste in het oosten, zuidoosten en in een deel van het midden van het land. Er kan daar maar zo 5 centimeter blijven liggen. Rijkswaterstaat staat paraat om de wegen te gaan strooien.

Code geel

Het KNMI heeft vanwege de sneeuwval code geel afgegeven. Er is naast sneeuw ook kans op windstoten in het west en noordwestelijk kustgebied. Het zou zelfs kunnen dat het code geel wordt aangepast naar code oranje.

Misschien had je geen sneeuw meer verwacht. De week voor Pasen steeg het kwik nog tot 20 graden en op sommige plaatsen werd het nog warmer. Zo was het 30 maart de warmste 30 maart ooit. Dat er nu sneeuw valt, komt omdat de wind op 31 maart draaide naar het noorden en dat betekent dat de koude wind uit noord Europa naar ons toe waait. De wind is alles bepalend voor de temperatuur in de lente.

Sneeuw in 2021

Op tweede Paasdag, 5 april, viel er natte sneeuw en hagel in Nederland. Hoewel de lente al was begonnen doet april wat hij wil.

Op 8 februari viel er lichte sneeuw in Nederland. Het heeft die dag in een groot deel van het land gesneeuwd. Het was nog wel oppassen voor sneeuwduinen, die een dag eerder ontstaan zijn. Het KNMI had code oranje afgegeven vanwege gladheid en vanwege de sneeuwduinen. Er reden vanwege de sneeuw en kou alleen sprinters.

Een paar dagen eerder, op 6 en 7 is er heel veel sneeuw gevallen in Nederland. Op sommige plekken is maarliefst 15 tot 20 centimeter sneeuw gevallen. Het waaide ook erg hard vanwege storm Darcy. Daardoor zijn sneeuwduinen ontstaan. Verder was het sommige plekken erg glad. Het KNMI had code rood afgegeven en er reden geen trein op 7 februari. Daarnaast werd het afgeraden om met de auto de weg op te gaan vanwege het winterweer.

Aan het begin van februari viel er sneeuw in Nederland. In het noorden viel sneeuw en in de rest van het land natte sneeuw.

Op 26 en 27 januari werd er s’nachts sneeuw verwacht. In het westen was er kans op natte sneeuw of regen. Landinwaarts was er kans op sneeuw en in de ochtend van 27 januari is er sneeuw gevallen in het noordoosten.

Een nacht eerder, van 25 op 26 januari 2021, viel er sneeuw in Groningen. Daarvoor, in de nacht van 24 op 25 januari 2021 viel er in Limburg 1 tot 3 centimeter sneeuw. Een nacht eerder, die van 23 op 24 januari 2021 viel er sneeuw in Limburg. Plaatselijk viel er 5 tot 10 centimeter.

Op 16 januari 2021 viel er zo’n 3 centimeter sneeuw in Nederland. Het KNMI had bovendien code geel afgegeven vanwege mogelijke gladheid.

Sneeuwpop maken

Om een mooie sneeuwpop te kunnen maken, of natuurlijk een sneeuwbal, heb je plaksneeuw nodig. Dat ontstaat meestal uit grote sneeuwvlokken die net gevallen zijn. Verder is het daarnaast ook belangrijk dat er niet teveel wind staat. Dat verkleint de kans dat de sneeuw plakt en dat jij een mooie sneeuwpop kunt maken.

Sneeuw bestellen

Wil je toch genieten van de sneeuw, dan kun je natuurlijk altijd sneeuw bestellen op deze website. Meer informatie daarover vind je op de pagina Sneeuw bestellen.

Ben je daarnaast ook benieuwd of je de autoruiten moet krabben, Bekijk dan Deze pagina.

Laatste update: 06-04-2021 19:58 uur.

Sneeuwschep

Pannenkoekslede

Koop hier

Koop hier