Sneeuw op komst: Bekijk hier of er sneeuw valt


Sneeuw op komst

Sneeuw op komst? Dat je op deze pagina terecht bent gekomen, komt vast omdat je benieuwd bent of er sneeuw op komst is. Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Daarnaast lees je op deze pagina ook wanneer er sneeuw is gevallen in 2021 en 2022.

Lees daarom verder en kom er achter of er binnenkort sneeuw gaat vallen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je daarnaast met een gerust hart de deur uit.

Sneeuw op komst december 2023

Er is sneeuw op komst in december 2023. Op vrijdag 1 december start de dag droog. In het noordelijk kust gebied zal het later op de dag gaan sneeuwen is de verwachting. In het noorden zal de temperatuur net onder het vriespunt liggen. Er is dus kans dat de sneeuw blijft liggen.

Sneeuw in Nederland

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen wordt er sneeuw in Nederland verwacht. Ook de dagen na vrijdag 1 december is de sneeuwpret nog niet voorbij. Er is dan ook nog kans op een plaatselijke winterse bui. De temperatuur zal overdag net boven het vriespunt liggen. In de nacht daalt de temperatuur tot een paar graden onder nul. In de week van 4 december is er meer kans op (winterse) neerslag. De temperstuur loopt overdag dan wel verder op.

Wie de sneeuw zat is, zal dus nog even geduld moeten hebben. Al kun je natuurlijk altijd mooi weer bestellen 🙂

Code geel

Vaak wanneer er sneeuw op komst is wordt door het KNMI code geel afgegeven om mensen te waarschuwen voor bijvoorbeeld gladheid.

In sommige gevallen kan er code oranje of zelfs rood worden afgegeven. Het wordt dan afgeraden naar buiten te gaan.

Sneeuw in 2023

De eerste sneeuw in 2023 is gevallen in de nacht van 19 op 20 januari. De meeste sneeuw viel in het oosten en zuiden. Er werd 3 tot 5 centimeter sneeuw verwacht. Toch lag er op sommige plekken 10 of 12 centimeter. Het KNMI had vanwege sneeuw en gladheid code oranje afgegeven.

Sneeuwpop maken

Om een mooie sneeuwpop te kunnen maken, of natuurlijk een sneeuwbal, heb je plaksneeuw nodig. Dat ontstaat meestal uit grote sneeuwvlokken die net gevallen zijn. Verder is het daarnaast ook belangrijk dat er niet teveel wind staat. Dat verkleint de kans dat de sneeuw plakt en dat jij een mooie sneeuwpop kunt maken.

Sneeuw bestellen

Wil je toch genieten van de sneeuw, dan kun je natuurlijk altijd sneeuw bestellen op deze website. Meer informatie daarover vind je op de pagina Sneeuw bestellen.

Ben je daarnaast ook benieuwd of je de autoruiten moet krabben, Bekijk dan Deze pagina.

Laatste update: 13-03-2023 18:57 uur.

Sneeuwschep

Pannenkoekslede

Koop hier

Koop hier