Winterweer op komst: Bekijk hier hoe koud het wordt


Winterweer op komst

Winterweer op komst? Dat je op deze pagina terecht bent gekomen, komt vast omdat je benieuwd bent hoe winters het weer gaat worden.

Je bent in dat geval op de juiste pagina terecht gekomen. Hier lees je precies hoe winters het wordt. Lees daarom snel verder!

Nadat je deze pagina gelezen hebt, weet je of het gaat vriezen en dan weet je ook of je de komende dagen de ruiten van de auto moet gaan krabben.

winterweer op komst februari 2024

Er is geen winterweer op komst in februari 2024. Sinds storm Isha zijn fr temperaturen gestegen tot ver boven het vriespunt.

Het lijkt erop dat dit de rest van februari zo zal blijven.

Elfstedentocht 2024

Wie weet komt er in er in 2024 wel een Elfstedentocht. Het moet dan nog wel een stuk kouder worden. Dan zou er misschien een Elfstedentocht gereden kunnen worden. Hoe mooi zou het zijn als de tocht sinds 1997 eindelijk weer door kan gaan.

Wanneer het lang genoeg zowel s’nachts en overdag vriest is er kans op een Elfstedentocht. Het zal dan wel een aantal weken moeten vriezen zodat er op de hele route genoeg ijs ligt. Vooral onder bruggen duurt het langer voor het ijs daar dik genoeg is. Elf van de 15 Elfstedentochten werden gereden toen het ijs meer dan 25 centimeter dik was.

Winterweer in 2021

In de week van 8 januari was het erg koud in Nederland. In de nacht vroor het met -7 tot -9 matig. Overdag bleef de temperatuur ook onder het vriespunt. De gevoelstemperatuur lag wel een stuk lager. Op sommige plekken konden mensen het ijs op. Daar was het ook goed weer voor. Op een aantal dagen scheen de zon volop. Lang heeft de winterpret niet geduurd want vanaf 11 januari werd het weer warmer.

Winterweer in 2021

In de week van 8 tot 14 februari was het winterweer in Nederland. In de nacht vroor het matig tot streng. Sommigen nachten was het tussen -12 en -16 graden. Ook overdag vroor het met temperaturen tussen de -1 en -6 graden. Er kon op veel plekken geschaatst worden en er was zelfs een koudegolf op komst. De koudegolf is er niet gekomen omdat het 0 graden werd in De Bilt. De kou werd veroorzaakt omdat de straalstroom over ons land waaide. Twee dagen eerder, op 6 en 7 februari viel er veel sneeuw en waaide er harde wind vanwege storm Darcy.

Wat is de straalstroom?

De straalstroom is een stroom van koude lucht die altijd richting het oosten waait. Dit komt omdat de Bij de straalstroom komt de warme lucht uit het zuiden in botsing komt met de koude lucht uit het noorden. De straalstroom is gemiddeld enkele duizenden kilometers lang en een paar honderd kilometer breed. Dat de wind altijd naar het oosten waait, komt door de draaiing van de aarde.

Tips voor het winterweer

Ben je benieuwd naar tips voor het winterweer? Kijk dan op Deze pagina.