Winterweer op komst: Bekijk hier hoe koud het wordt


Winterweer op komst

Winterweer op komst? Dat je op deze pagina terecht bent gekomen, komt vast omdat je benieuwd bent hoe winters het weer gaat worden.

Je bent in dat geval op de juiste pagina terecht gekomen. Hier lees je precies hoe winters het wordt. Lees daarom snel verder!

Nadat je deze pagina gelezen hebt, weet je of het gaat vriezen en dan weet je ook of je de komende dagen de ruiten van de auto moet gaan krabben.

Winterweer op komst november 2023

Er is winterweer op komst in november 2023. Deze week wordt het kouder in Nederland. In het begin van de week stijgt de temperatuur overdag nog tot 4 graden is daalt de temperatuur in de nacht net boven bet vriespunt. Vanaf 30 november zal het s’nachts gaan vriezen. Het wordt dus nog kouder. Omdat er zowel kans is op regen als sneeuw, kan het glad worden. Pas dus goed op als je de deur uitgaat.

Deze winterse temperaturen houden volgens de weersvoorspellingen nog zeker 2 weken aan. De temperatuur zal volgende week tot net boven het vriespunt dalen in de nacht. Overdag stijgt de temperatuur tot een graad of 4 of 5. De winter lijkt er vroeg bij dit jaar.

Elfstedentocht 2023

Wie weet komt er in er in 2023 wel een Elfstedentocht. Wie weet wordt het, als de winter echt begint, wel nog kouder. Dan zou er misschien een Elfstedentocht gereden kunnen worde. Hoe mooi zou het zijn als de tocht sinds 1997 eindelijk weer door kan gaan.

Wanneer het lang genoeg zowel s’nachts en overdag vriest is er kans op een Elfstedentocht. Het zal dan wel een aantal weken moeten vriezen zodat er op de hele route genoeg ijs ligt. Vooral onder bruggen duurt het langer voor het ijs daar dik genoeg is. Elf van de 15 Elfstedentochten werden gereden toen het ijs meer dan 25 centimeter dik was.

Winterweer in 2021

In de week van 8 tot 14 februari was het winterweer in Nederland. In de nacht vroor het matig tot streng. Sommigen nachten was het tussen -12 en -16 graden. Ook overdag vroor het met temperaturen tussen de -1 en -6 graden. Er kon op veel plekken geschaatst worden en er was zelfs een koudegolf op komst. De koudegolf is er niet gekomen omdat het 0 graden werd in De Bilt. De kou werd veroorzaakt omdat de straalstroom over ons land waaide. Twee dagen eerder, op 6 en 7 februari viel er veel sneeuw en waaide er harde wind vanwege storm Darcy.

Wat is de straalstroom?

De straalstroom is een stroom van koude lucht die altijd richting het oosten waait. Dit komt omdat de Bij de straalstroom komt de warme lucht uit het zuiden in botsing komt met de koude lucht uit het noorden. De straalstroom is gemiddeld enkele duizenden kilometers lang en een paar honderd kilometer breed. Dat de wind altijd naar het oosten waait, komt door de draaiing van de aarde.

Tips voor het winterweer

Ben je benieuwd naar tips voor het winterweer? Kijk dan op Deze pagina.