Terrasweer: Bekijk hier of het terrasweer is


Terrasweer

Terrasweer. Ben jij benieuwd of het wel of geen terrasweer wordt? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Hier vind je het antwoord op deze vraag.

Daarnaast lees je ook wat volgens ons het meest ideale terrasweer is.

Lees dus snel verder en kom erachter.

Terrasweer: Kun je op het terras zitten?

Hieronder kun je in 1 oogopslag zien of je lekker op een terrasje kunt zitten vandaag.

De temperatuur stijgt vandaag tot maximaal: 18.8°C. Dat betekent dat het vandaag terrasweer is.

Bekijk op de pagina UV index vandaag wat de UV index wordt en of je je in moet smeren.

Wat is het ideale weer op het terras?

Veel Nederlanders zitten graag op een terrasje. Bijvoorbeeld met vrienden, familie of je partner een drankje doen, bitterballen eten of lunchen en dineren. Mooi weer daarbij is natuurlijk wel zo fijn. Hieronder lees je wat het ideale weer is om lekker te genieten op een terras.

Als eerste is het natuurlijk wel fijn als het droog blijft. Zeker wanneer het geen overdekt terras is. Maar ook al ga je naar een overdekt terras, dan nog is het fijn als het droog is. Als je bijvoorbeeld lopend naar het terras komt of op de fiets. Wanneer je bier, wijn of andere drankjes met alcohol gaat drinken mag je natuurlijk niet meer autorijden. Een bui regen op je krijgen is dan natuurlijk niet zo fijn, al kan het wel verfrissend zijn na het drinken van alcohol.

Naast dat het droog weer is, is de temperatuur ook erg belangrijk. In de winter ga je natuurlijk niet zo snel op een terrasje zitten. Ook wanneer het heet is en de zon op het terras schijnt, is het niet ideaal.

De beste temperatuur voor als je naar een terras wil gaan is tussen de 15°C en 20°C. Het is dan een aangename temperatuur, ook wanneer de zon niet schijnt. Je kunt dan ook een rokje of een korte broek aan. Schijnt de zon wel, dan is het niet zo erg als het 13°C of 14°C is. Door de zon voelt het een stukje warmer en sommige restaurants hebben heaters waardoor het altijd een aangename temperatuur is.

Als laatste de wind. Die moet niet te hard waaien. Anders heb je kans dat de bitterballen van tafel waaien of dat je drankje uit je glas waait. Daarom is het ideaal wanneer het niet harder waait dan windkracht 3 uit het zuiden. Waarom uit het zuiden? Omdat daar vaak warme lucht vandaan komt. Als de wind naar het noorden waait, wordt het vaak fris.