Heeft het vannacht geregend? Bekijk het hier!


Heeft het vannacht geregend?

Heeft het vannacht geregend? Ben jij daar benieuwd naar? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Hieronder zie je of het vannacht geregend heeft.

Naast of het vannacht geregend heeft, lees je op deze pagina ook hoeveel regen er in Nederland valt.

Lees dus snel verder!

Heeft het geregend vannacht?

Hieronder zie je of het heeft geregend vannacht. Dat kan handig zijn om te weten. Dan weet je bijvoorbeeld of de tuin nog water nodig heeft.

Nee, het heeft vannacht niet geregend.

Bekijk ook: Heeft het vannacht gevroren

Hoeveel regen valt er in Nederland?

Nu je weet of het vannacht geregend heeft, ben je misschien wel benieuwd hoeveel regen er gemiddeld in Nederland valt. Er wordt gezegd dat Nederland een regenachtig land is. Dat is eigenlijk niet zo. In Nederland is het 92% van de tijd droog. Er valt dus maar 8% van de tijd regen. Per jaar valt er gemiddeld 853 millimeter water uit de lucht.

Regen per seizoen

In de herfst valt met 246 millimeter de meeste regen, gevolgd door de zomer met 235 millimeter. Op de derde plek staat met 219 millimeter de winter en op de laatste plek staat de lente. Die is de afgelopen jaren het droogst. In dat seizoen valt er gemiddeld 154 millimeter. Dit zou de komende decennia kunnen veranderen. We merken nu al dat de zomers steeds droger aan het worden zijn. De laatste paar jaar is er al meerdere zomers een neerslagtekort geweest. Op maandbasis valt de meeste regen in augustus.

Waar valt de meeste regen?

De meeste regen in Nederland valt in de buurt van Arnhem en de Randstad. In oost Noord-Brabant en in het Midden van Limburg valt de minste regen. In zo’n klein land als Nederland zijn er dus grote verschillen in hoeveel regen er valt.