Storm Poly op komst: Lees hier meer!


Storm Antoni op komst

Is storm Poly op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Poly.

Storm Poly staat niet op de lijst van stormseizoen 2022-2023. Dat komt omdat de Duitse weerdienst deze naam aan de storm gegeven hebben en dat heeft het KNMI overgenomen.

Lees dus snel verder en kom alles te weten over deze storm!

Wanneer komt storm Poly?

Storm Poly komt 5 juli over Nederland waaien. Het zwaartepunt van de storm zal naar verwachting tussen 9:00 uur en 12:00 uur. Het zal waaien met windkracht 7 of 8 gaan uit het zuidoosten. Er zullen ook zware windstoten zijn van 100 tot 120 km/h. In de middag trekt de storm weer weg. Het KNMI heeft voor het hele land code oranje en rood afgegeven vanwege zware windstoten. De NS heeft vanaf 8:30 het treinverkeer boven Amersfoort stilgelegd. Ook op Schiphol zijn veel vluchten geannuleerd.

Naast harde wind zal het ook hard gaan regenen. Op sommige plekken kan vele millimeters aan regen vallen.

Het is zeldzaam dat het in de zomer zo hard aan het stormen is.

Wat te doen bij stormschade?

Het kan maar zo zijn dat er tijdens deze storm, stormschade ontstaat. Dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer je het overkomt.

Bij veel verzekeringen is stormschade gedekt. Neem daarom bij stormschade direct contact op met je verzekering of tussenpersoon. Wanneer er stormschade ontstaat door je buren, bijvoorbeeld wanneer een boom van hun jouw kant op is gevallen, claim dit dan bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Heb je grote stormschade aan je woning, dan claim je deze ook bij je eigen verwerking.

Meer informatie over stormschade vind je op de website van de Consumentenbond.