Barbecueweer

Barbecueweer. Zodra het weer beter weer lijkt te worden vragen vooral mannen zich af of ze weer kunnen barbecuen. Er wordt gelijk veel vlees ingeslagen bij de lokale supermarkt zodat zeker weet dat je genoeg vlees in huis hebt. Maar wat is nou het beste weer om te gaan barbecuen?

De ideale temperatuur om te barbecuen

Voordat je gaat barbecuen is het handig om te weten wat een fijne temperatuur is om te barbecuen. 15 graden is natuurlijk veelte koud en als het boven de 30 graden wordt is het misschien te warm en verbrand je als je te lang in de zon staat te barbecuen. Tussen de 20 en 25 graden is de perfecte temperatuur om te barbecuen. In de zon is het niet te warm en in de schaduw hoef je geen jas aan. Bekijk van tevoren wel wat de UV index is en smeer je in met zonnebrand.

Wind tijdens het barbecuen

Ok, de temperatuur is perfect voor een barbecue. Nu de wind nog. De wind kan namelijk een negatieve invloed hebben op de barbecue. Te harde wind is altijd handig. Het is niet fijn als je de rook van de barbecue in je gezocht hebt als je aan het eten bent. Meet daarom van tevoren de windrichting en ga niet in de windrichting zitten. Zo kan je heerlijk genieten van al het vlees. Pas ook op met te harde wind. Bij windkracht 6 zou de barbecue om kunnen vallen en dat is natuurlijk zonde van het vlees. Tot windkracht 4 kan je heerlijk genieten van de barbecue.

Buien tijdens het barbecuen

Je kent het wel. Ben je net heerlijk aan het barbecuen met vrienden of familie, komen er ineens donkere wolken aan. Je hoop dat de bui overwaait of dat het niet te hard gaat regenen. Bij harde regen zou de barbecue namelijk uit kunnen gaan en dan kan je weer opnieuw beginnen als de bui voorbij is. Het wordt nog vervelender als het ook gaan onweren. Bij een blikseminslag in de barbecue is je vlees namelijk gelijk verbrandt. Tijdens een onweersbui kan je beste binnen gaan zitten.

Welk barbecue vlees op de barbecue?

Is het weer perfect maar weet je niet precies wat je op de barbecue kan leggen? Dan staan hieronder een aantal soorten vlees die je op de barbecue kan leggen

  • Hamburgers
  • Shaslick
  • Kipfilet
  • Worstjes
  • Karbonade
  • Speklap
  • Varkenssaté
  • Frikandellen

Bijgerechten bij een barbecue

Het vlees is binnen, maar enkel vlees eten op een barbecue geeft ook niet heel veel afwisseling. Je kunt bijvoorbeeld stokbrood snijden of het kant en klaar kopen. Op stokbrood is kruidenboter erg lekker. Je kunt er ook huzarensalade op doen. De huzarensalade kun je ook in je bord eten. Een hamburger kun je op een broodje doen.Verder kun je ook sla erbij eten.

Barbecueweer de komende dagen