Storm Bella op komst

Nadat storm Aiden begin oktober 2020 over het zuiden van Engeland waaide, is nu storm Bella op komst. De storm heeft zich ontwikkeld boven Schotland en de storm is onderweg naar Nederland.

De storm is ook over Engeland heen gewaaid en daar zijn windsnelheden van 100 km/h tot 130 km/h gemeten. Het heeft in Engeland ook hard geregend. Er is zelfs kans op overstromingen.

Bekijk op deze pagina wat we kunnen verwachten van storm Bella in Nederland.

Actuele verwachting storm Bella

Update 27-12-2020

Storm Bella waait vandaag over het land.. Er kunnen windstoten voorkomen. Aan de noordwestelijke kust windstoten tot tot 110 km/h. Aan de rest van de kust tot 100 km/h en landinwaarts tot 90 km/h. Er geldt zoals gisteren aangegeven code geel vanwege storm en zware windstoten.

Ook blijft het nog tot het eind van de middag regenen. Er kan tot 20 millimeter regen vallen.

In de avond zal het gaan opklaren en de nacht verloopt rustig. Storm Bella is dan overgewaaid.


Update 26-12-2020

Vanavond zal de wind aantrekken. In het noordwesten is er kans op zware windstoten. In de nacht zal de wind nog harder gaan waaien. Zondag zal storm Bella over ons land waaien. Het hoogtepunt zal zondagochtend zijn en de storm zal enkele uren duren, van ongeveer 7:00 uur tot 10:00 uur.

Naast wind, zal het ook regenachtig worden. Het zal naar verwachting tientallen millimeters gaat regenen. Aan de kust zijn windstoten mogelijk van meer dan 100 km/h. In het binnenland zijn windstoten mogelijk tot 90 km/h.

Aan de kust zal zondag windkracht 9 staan en op de Waddeneilanden zelfs windkracht 10. Met windkracht 6 tot 7 is de storm in het binnenland een stukje minder. Rond het middaguur zal de wind abrupt stoppen.

Het KNMI heeft voor zondag in het hele land code geel afgegeven vanwege zware windstoten.

Update 25-12-2020

Er is weinig veranderd in de verwachting van de storm. Storm Bella wordt nog steeds op 27-12-2020 verwacht. Naast stormachtig weer neemt Bella ook neerslag mee. Het zal morgenavond (26-12-2020) al harder gaan waaien. In het noordwesten is kans op zware windstoten.

Update 24-12-2020

De verwachting is dat storm Bella op 27-12-2020 over Nederland waait. Dit zal vooral aan de kust zijn. Het is het gevolg van een depressie boven het Verenigd Koninkrijk. Verwacht wordt dat het op tweede kerstdag al harder gaat waaien met windstoten tussen 75 tot 95 km/h. Aan de kust worden windstoten van 110 km/h verwacht.

Zie ook: Alle stormnamen voor seizoen 2020/2021

Wat te doen als er storm aan komt?

Is storm Bella daadwerkelijk op komst? Dan is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je tuinmeubilair in je tuin of op je balkon opbergt. Daarnaast is het belangrijk dat je rolluiken of screens oprolt. Sluit alle ramen en deuren en blijf gedurende de storm binnen. op de website van het Rode Kruis staan nog meer storm tips.