Storm Debi op komst: bekijk hier de verwachting!


Storm Debi op komst

Is storm Debi op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Debi.

Nu stom Ciarán is overgewaaid is, is storm Debi de volgende storm die op komst is.

Lees dus snel verder en kom alles te weten over deze storm!

Wanneer komt storm Debi?

Storm Debi is op komst. Het weerinstituut van het Ierland heeft een storm die over het noorden van het Verenigd Koninkrijk zal waaien, deze naam gegeven. Er wordt in de ochtend van 13 November zware wind verwacht die schade aan kan richten. Daarbij zijn kunnen aan de kust windstoten voorkomen tot 130 km/h. In het Britse binnenland zijn windstoten tot 100 km/h mogelijk. Vanwege deze storm is aan de westkust code oranje afgegeven en verder landinwaarts geel. Deze waarschuwing geldt in onder ander Manchester en Liverpool. De heftigste wind wordt verwacht in delen van Ierland. Naast wind kan er ook veel regen vallen. Er zijn op sommige plekken overstromingen en zo’n 58.000 bedrijven en huizen zitten zonder stroom.

Wanneer krijgt een storm een naam?

Een storm krijgt een naam als het weerinstituut in het Verenigd Koninkrijk of Nederland code oranje of rood geeft aan het een storm. Het kan dus maar zo zijn dan storm Debi alleen in Scotland waait en dat wij er geen hinder van ondervinden.

Storm Debi in Nederland

Storm Debi zal ook deels over Nederland waaien. Dit komt omdat ze richting de Noordzee trekt. Bij ons zijn windstoten van 75 km/h voor. De storm zal dus minder krachtig zijn dan in het Verenigd Koninkrijk. Vanwege deze windstoten heeft het KMMI in de middag van 13 november code geel afgegeven.

Wat te doen bij stormschade?

Het kan maar zo zijn dat als het tot een storm komt in Nederland, er stormschade ontstaat. Dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer je het overkomt.

Bij veel verzekeringen is stormschade gedekt. Neem daarom bij stormschade direct contact op met je verzekering of tussenpersoon. Wanneer er stormschade ontstaat door je buren, bijvoorbeeld wanneer een boom van hun jouw kant op is gevallen, claim dit dan bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Heb je grote stormschade aan je woning, dan claim je deze ook bij je eigen verwerking.

Meer informatie over stormschade vind je op de website van de Consumentenbond.