Storm Ciarán op komst: Lees hier meer!


Is storm Ciarán op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Ciarán.

Storm Ciarán staat op de lijst van stormnamen van 2023 en 2023 en is de eerste storm sinds Poly waar we iets van kunnen gaan merken.

Lees dus snel verder en kom alles te weten over deze storm!

Wanneer komt storm Ciarán?

Storm Ciarán is op komst zal waarschijnlijk in de nacht van woensdag op donderdag aan land komen in Europa. Vooral zuid Engeland en Frankrijk zullen als eerst iets van deze zware storm gaan merken. De verwachting is dat het daar kan gaan waaien met windkracht 10. Het Britse Met Office waarschuwt dat gebouwen in kunnen storten. Het beloofd dus erg onstuimig te gaan worden.

Storm Ciarán in Nederland

Het lijkt erop dat storm Ciarán in Nederland mee zal vallen. Al zijn er in de kustgebieden wel zware windstoten mogelijk. Landinwaarts zal het vooral gaan regenen. Ook deze week dus weer herfstweer.

Het KNMI heeft voor donderdag code geel afgegeven voor een groot van het land vanwege de kans op zware windstoten. In het tweede deel van de ochtend zijn windstoten mogelijk van 75 tot 90 km/h.

Vanwege de weerswaarschuwing adviseert de ANWB weggebruikers om donderdag 2 november thuis te werken. Door de harde wind en regen is er meer kans op file. Dit komt onder andere omdat mensen dan meer afstand houden.

Code oranje aan de kust

In de provincies Zeeland, Zuid Holland, Noord Holland en Waddengebied heeft het KNMI code oranje afgekondigd. Deze waarschuwing geldt vanaf 11 uur. Dit hebben ze gedaan omdat er aan de kust zeer zware windstoten kunnen voorkomen van 100 tot 110 km/h. Volgens het KNMI kan er schade ontstaan door omgevallen bomen of rondvliegende voorwerpen.

KLM laat weten dat alle vluchten vanaf het begin van de middag geschrapt worden. Er is kans op windkracht 9 en harde windstoten. Dat kan tot onveilige situaties leiden.

Wat te doen bij stormschade?

Het kan maar zo zijn dat als het tot een storm komt in Nederland, er stormschade ontstaat. Dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer je het overkomt.

Bij veel verzekeringen is stormschade gedekt. Neem daarom bij stormschade direct contact op met je verzekering of tussenpersoon. Wanneer er stormschade ontstaat door je buren, bijvoorbeeld wanneer een boom van hun jouw kant op is gevallen, claim dit dan bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Heb je grote stormschade aan je woning, dan claim je deze ook bij je eigen verwerking.

Meer informatie over stormschade vind je op de website van de Consumentenbond.