Storm Jocelyn op komst: Bekijk hier de verwachting!


Storm Jocelyn op komst

Is storm Jocelyn op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Jocelyn.

Naast alles over deze storm, kom je er ook achter wat je kunt doen als je stormschade hebt.

Lees dus snel verder en kom alles te weten over deze storm!

Wanneer komt storm Jocelyn?

Storm Jocelyn is officeel op komst te zijn. Op het westelijke deel van de Atlantische Oceaan zien meteorologen een nieuwe stormdepressie. Deze storm zal over het noorden van het Verenigd Koninkrijk waaien. Dit zal gebeuren in de nacht van dinsdag op woensdag.

Aan de westkust van Iederland is code oranje afgegeven vanwege heftige wind.

Storm Jocelyn in Nederland

In Nederland zal de wind vanwege Jocelyn vanaf woensdagnacht toenemen. Overdag zijn er dan ook zware windstoten mogelijk. Omdat de storm over het noorden van het Verenigd Koninkrijk waait, is de verwachting dat de storm hier minder heftig zal zijn.

Wanneer krijgt een storm een naam?

Een storm krijgt een naam als het weerinstituut in het Verenigd Koninkrijk of Nederland code oranje of rood geeft aan het een storm. Het kan dus maar zo zijn dan storm Debi alleen in Scotland waait en dat wij er geen hinder van ondervinden.

Wat te doen bij stormschade?

Het kan maar zo zijn dat als het tot een storm komt in Nederland, er stormschade ontstaat. Dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer je het overkomt.

Bij veel verzekeringen is stormschade gedekt. Neem daarom bij stormschade direct contact op met je verzekering of tussenpersoon. Wanneer er stormschade ontstaat door je buren, bijvoorbeeld wanneer een boom van hun jouw kant op is gevallen, claim dit dan bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Heb je grote stormschade aan je woning, dan claim je deze ook bij je eigen verwerking.

Meer informatie over stormschade vind je op de website van de Consumentenbond.