Storm Kathleen op komst: Bekijk hier de verwachting!


Storm Jocelyn op komst

Is storm Kathleen op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Jocelyn.

Naast alles over deze storm, kom je er ook achter wat je kunt doen als je stormschade hebt.

Lees dus snel verder en kom alles te weten over deze storm!

Wanneer komt storm Katleen?

Storm Kathleen lijkt op komst te zijn. Op 22 februari zal het harder gaan waaien. Het KNMI heeft vanwege de wind code geel afgegeven. Er is ook kans op regen en onweer.

Storm Katleen in Nederland

In Nederland zijn aan de kust windstoten mogelijk tussen de 100 en 110 km/h. Tijdens buien zijn de windstoten nog iets heftiger. Aan zee er zelfs kan op storm.

Dan het binnenland. Daar gaat het minder hard waaien. Er worden windstoten van 80 tot 80 km/h verwacht.

De wind zal in de nacht naar vrijdag gaan afnemen. Code geel zal dan weer worden ingetrokken.

Wanneer krijgt een storm een naam?

Een storm krijgt een naam als het weerinstituut in het Verenigd Koninkrijk of Nederland code oranje of rood geeft aan het een storm. Het kan dus maar zo zijn dan storm Debi alleen in Scotland waait en dat wij er geen hinder van ondervinden.

Wat te doen bij stormschade?

Het kan maar zo zijn dat als het tot een storm komt in Nederland, er stormschade ontstaat. Dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer je het overkomt.

Bij veel verzekeringen is stormschade gedekt. Neem daarom bij stormschade direct contact op met je verzekering of tussenpersoon. Wanneer er stormschade ontstaat door je buren, bijvoorbeeld wanneer een boom van hun jouw kant op is gevallen, claim dit dan bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Heb je grote stormschade aan je woning, dan claim je deze ook bij je eigen verwerking.

Meer informatie over stormschade vind je op de website van de Consumentenbond.