Weer Bevrijdingsdag 2024: Bekijk hier de verwachting!


Weer Bevrijdingsdag 2024

Weer Bevrijdingsdag 2024. Ben jij daar benieuwd naar? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Hier lees je de actuele weersverwachting voor Bevrijdingsdag. Iedereen wil natuurlijk weten of het droog blijft, gaat regenen, warm wordt of juist fris.

Daarnaast lees je op deze pagina ook wat het weer op 5 mei was in de afgelopen jaren en als laatste lees je wat het ideale Bevrijdingsdag weer is.

Lees dus snel verder en kom erachter wat voor weer het gaat worden!

Weer Bevrijdingsdag 2024: De actuele verwachting

Volgens de verwachtingen wordt het goed weer tijdens Bevrijdingsdag 2024. De temperatuur zal stijgen tot 16 graden. Dat is een heerlijke temperatuur voor een festival. Verder zullen zon en wolken overdag elkaar afwisselen en zal het droog blijven. De wind waait met windkracht 2 of 3.

Eerder werd er nog regen verwacht. Deze regen zal waarschijnlijk in de nacht van 4 of 5 mei vallen.

Ben je benieuwd naar het weer tijdens Koningsdag? Bekijk de verwachting op Deze pagina.

Goed Bevrijdingsdag weer bestellen

Wil jij zeker zijn dat het mooi gaat worden tijdens Bevrijdingsdag? Dan kun je op Deze pagina mooi weer bestellen. Onze weergoden gaan na je bestelling hun best voor je doen om jouw weerwens uit te laten komen. Wie weet kun jij dan wel een korte broek of rokje aan als je gaat feesten.

Het weer met Bevrijdingsdag in de afgelopen jaren

Het weer op Bevrijdingsdag kan per jaar flink verschillen. Zo was het in 2016 de meest zonnige Bevrijdingsdag sinds de metingen in 1901. In 2017 was het een vrij kille en grijze dag en in 2018 was het al volop lenteweer. Vorig jaar was de temperatuur met 9 graden niet heel hoog en was er kans op regen.

Extreme kou

Ook tijdens Bevrijdingsdag kan het nog flink koud worden. Zo was het in 1957 7,8°C. Er viel toen zelfs 15 centimeter sneeuw in de Limburgse heuvels. In 1981 was het met zo’n 9,5°C ook erg fris. De koudste bevrijdingsdag sinds de metingen was in 1979. Het was toen maar 7,2°C. Erg koud dus.

Warmste Bevrijdingsdag

In plaats van koud kan met Bevrijdingsdag ook erg zomers warm worden. Sinds 1945 was het 16 keer officieel warm. We beginnen met het jaar 1986. Toen was het zo’n 21,8°C. Een vergelijkbare temperatuur was er ook in 1989, 2008, 2015 en 2018.

Maar het kan nog warmer op 5 mei. In 2000 en 2006 was het ongeveer 25,2°C en een aantal jaar eerder in 1995 werd het 26,1°C.

De warmste Bevrijdingsdag sinds de metingen was in 1990. Toen werd het maar liefst 27,8°C.

Het ideale Bevrijdingsdag weer

Hierboven heb je kunnen lezen dat het weer met Bevrijdagingsdag alle kanten uit kan gaan. Hieronder lees je wat het meest ideale weer is.

Overdag

Als eerste is het fijn wanneer het de hele dag droog is tijdens Bevrijdingsdag. Dat is wel zo handig als je naar een van de Bevrijdingsfestivals gaat, wanneer deze door kunnen gaan. Regen is dan natuurlijk niet fijn. Zie maar eens te schuilen op een festivalterrein met zoveel mensen.

Dan de temperatuur. Het meest ideale is wanneer het tussen de 15°C en 20°C graden wordt. Het is dan niet te koud en niet te warm tijdens een festival. Deze temperaturen zijn daarnaast ook erg fijn wanneer je niet naar een festival gaat. Je kunt, wanneer het weer mag, lekker gaan winkelen of op een terrasje zitten.

Ten derde de wind. Te harde wind is tijdens een festival of in de stad niet fijn. De wind zorgt ervoor dat het een stuk kouder aanvoelt. Daarnaast is het niet fijn wanneer festivaltenten wegwaaien door harde wind, of je gebakje, die je op het terras aan het eten bent, van het schoteltje waait. Windkracht 3 of 4 is dan ideaal. Het waait dan niet te hard en niet te zacht.

Ook nu festivals waarschijnlijk niet doorgaan en terrassen dichtblijven, kun je met dit ideale weer buiten gaan wandelen of fietsen. Ga bijvoorbeeld naar een bos of een park. Daar merk je waarsch