Weer Pasen 2021

Weer Pasen 2021. Zou het slecht weer worden met Pasen of kun je lekker in je tuin of op het balkon zitten? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terechtgekomen bent.

Pasen valt dit jaar op 4 en 5 april. Het is dan nog maar net lente. Het zou dus maar zo kunnen dat de zon die dagen lekker schijnt. Wie weet kun je zelfs alweer op een terrasje zitten met een drankje en bitterballen. Het zou ook kunnen dat, omdat het nog maar net lente is, de temperaturen nog niet zo hoog zijn.

Naast het Paasweer lees je op deze pagina ook wat voor weer het met Pasen was in de afgelopen jaren en wat het ideale Passweer is.

Lees dus snel verder en kom erachter wat voor weer het gaat worden.

Deze week was het een stuk warmer. Het werd zelfs wel 18 tot 20 graden worden. Echt lenteweer dus. Toch zal het met Pasen een stuk kouder worden. Dat komt omdat de wind op 31 maart zal gaan draaien. Waarschijnlijk draait de wind naar het noorden of noordwesten.

Weer Pasen 2021: Wat kun je verwachten?

Hoewel het weer met Pasen in 2021 kouder wordt, ziet de weersverwachting voor Pasen er goed uit volgens Weerplaza. Zoals het er nu naar uitziet, wordt op eerste Paasdag de zon afgewisseld door wolken. De temperatuur wordt zo’n 11 graden overdag en 2 graden s’nachts. Een korte broek aan doen zal er tijdens Pasen dus niet inzitten. Vooral in de middag is er kans op zon.

Tweede Paasdag wordt een gure dag. . Er is naast regen zelfs kans op sneeuwbuien en hagel, al zal het een groot deel van de dag groot blijven. De temperatuur stijgt overdag naar 6 graden. Het wordt dus een stuk kouder dan op eerste Paasdag. Je doet er dus verstandig aan ook op tweede Paasdag een jas aan te doen als je naar buiten gaat. In de nacht wordt het 2 graden. Koude nachten met Pasen dus.

Vanochtend valt de eerste (natte) sneeuw en hagel. Er waait een krachtige wind. Ook in de middag valt er nog natte sneeuw. In de kustgebieden zijn windstoten mogelijk van 80 tot 90 km/h. In de avond komen er nog meer buien en is er kans op gladheid. Het KNMI heeft voor vanavond code geel afgegeven.

Goed weer om naar buiten te gaan

Ondanks de lage temperaturen is het wel lekker weer om naar buiten te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een blokje om gaan of wandelen in het bos of een natuurgebied. Ook kun je lekker gaan fietsen in de frisse buitenlucht.

Mooi weer bestellen

Hierboven heb je kunnen lezen dat het eerste en tweede Paasdag redelijk weer zou kunnen worden. Al wordt het niet heel erg warm en zou het weer nog kunnen veranderen. Gelukkig kun je hier wat aan doen. Wil jij dat het wat warmer wordt met Pasen? Bestel dan op Deze pagina mooi weer. Onze weergoden gaan dan hun uiterste best doen je weerwens uit te laten komen.

Het weer met Pasen in de afgelopen jaren

DatumGemiddelde temperatuurWeer
12-04-202012,8°CDroog
13-04-20209,1°CDroog
21-04-201914,4°CDroog
22-04-201917,3°CDroog
01-04-20184,6°CRegen
02-04-20187,3°CRegen
16-04-20176,6°CRegen/hagel
17-04-20175,6°CRegen
27-03-20169,8°CRegen
28-03-20169,4°CRegen/Hagel/Onweer
Het weer met Pasen in de afgelopen jaren

Hierboven zie je het weer met Pasen in de afgelopen jaren. Wat opvalt is dat het sinds 2019 droog is met Pasen en dat de temperatuur redelijk hoog was. De jaren daarvoor was het een stuk kouder. Daarnaast viel er tussen 2016 en 2018 regen met Pasen. In 2017 viel er ook hagel en in 2016 onweerde het zelfs.

Het weer met Pasen kan dus flink verschillen. Dat komt vooral omdat Pasen elk jaar op een andere dag valt. Misschien vraag je je af waarom Pasen elk jaar op een andere dag valt. Dat komt omdat het Pasen is het voor het eerst volle maan is geweest in de lente. Daardoor zal het nooit voor 21 maart Pasen zijn, want op die dag begint namelijk de lente.

Warmste Pasen ooit

Deze Pasen gaat, met een temperatuur tussen de 8 en 10 graden, niet de geschiedenisboeken in als de warmste Pasen ooit. Toch kan het met Pasen zomers warm worden. In 2011 was het de warmste Pasen ooit. Het was toen gemiddeld 24,95 graden. Op eerste Paasdag was het toen maar liefst 26 graden en dat betekent dat het de eerste zomerse dag van dat jaar was. Het is een zomerse dag wanneer de temperatuur 25 graden of hoger is. Tweede Paasdag van dat jaar was het met 23,9 graden ietsje koeler

Het ideale Paasweer

Met Pasen kan het weer dus flink verschillen. Toch is het fijnste wanneer het in vedergeval droog blijft. Je kunt er dus lekker op uit en de kinderen kunnen Paaseieren zoeken in de tuin. Het is helemaal fijn als de zon lekker schijnt. Dan voelt het een stuk warmer. Als het dan een graat of 13 wordt, kun je al gauw op een terrasje zitten. Ook al zal je dan nog wel een (zomer)jas aan moeten.

Met een graat of 13 kun je daarentegen ook lekker gaan wandelen of fietsen. Ga je fietsen? Dan is het fijn als er niet teveel wind waait. In tegenwind heeft natuurlijk niemand zin. Ga je liever wandelen? Ga dan naar een bos. Daar is een stuk minder wind door de bomen en zal de gevoelstemperatuur dus nog hogen. Heb je geen bos in de buurt, loop dan naar een park in de buurt. Daar is het net zoals in het bos, lekker beschut.

Laatst bijgewerkt: 05-04-2021 10:23 uur