Stormnamen 2024: Bekijk ze hier!


Stormnamen 2024

Stormnamen 2024. Ben jij daar benieuwd naar? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Hier lees je precies welke namen de stormen van stormseizoen 2023-2024 gaan krijgen. Lees dus snel verder.

Sinds september 2019 krijgen stormen een naam en dat hebben we geweten. De eerste storm was Ciara, toen kwam Dennis, gevolgd door Ellen en in augustus 2020 kwam Francis. Afgelopen stormseizoen was er maar 1 storm met de naam Poly Waarom zijn ze in september begonnen met het geven van namen, vraag je je misschien af? Dat is het begin van het stormseizoen en dan is het wel zo handig om dan ook de lijst met stormnamen te publiceren.

De stormnamen van 2024

Hieronder vind je een lijst met de stormnamen voor het seizoen 2023-2024.

Ben jij benieuwd naar de stormnamen van vorig jaar? Bekijk dan de pagina: Stormnamen 2023.

Nederlandse inzendingen

Dit jaar zijn de namen Elin, Gerrit, Henk, Olga, Piet en Walid door het KNMI op de lijst gezet. Deze namen zijn gekozen door het publiek. Daarbij waren namen van weer presentatoren erg populair. Vandaar de namen Gerrit (Hiemstra), die na 25 jaar stopt als weerman bij de NOS en Piet (Paulusma), ter nagedachtenis, want hij overleed op 20 maart 2022.

Waarom krijgen stormen namen?

Stormen krijgen een naam om mensen meer bewust te maken dat er heftig weer aankomt. Mensen zijn dan eerder geneigd maatregelen te namen om stormschade te voorkomen.

Wanneer krijgt een storm een naam?

Een storm krijgt een naam wanneer het KNMI verwacht code oranje of rood af te geven vanwege zware windstoten. Soms kan een storm bij code geel al een naam krijgen. De stormnamen worden bedacht in samenwerking met Met Office en de Ierse Met Éireann.