Storm Elin op komst: Bekijk hier de verwachting!


Storm Elin op komst

Is storm Elin op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Elin.

Storm Debi is op 13 november overgewaaid en nu is het dus de beurt aan Elin

Lees dus snel verder en kom alles te weten over deze storm!

Wanneer komt storm Elin?

Storm Elin is op komst en zal in de nacht van zaterdag 9 en zondag 10 december over Nederland waaien. Het KNMI heeft vanwege de storm code geel afgegeven. In de kustgebieden zijn windstoten tot 75 km/h mogelijk. Directe aan de kust zijn zelfs windstoten mogelijk tot 90 km/h.

Storm Elin in Nederland

Hierboven heb je kunnen lezen dat storm Elin over Nederland zal waaien en dat het KNMI code geel heeft afgegeven. In de provincies Friesland, Flevoland, Noord Holland, Zuid Holland en Zeeland zal het het hards gaan waaien. De wind zal in de tweede helft van de ochtend weer gaan liggen.

Wanneer krijgt een storm een naam?

Een storm krijgt een naam als het weerinstituut in het Verenigd Koninkrijk of Nederland code oranje of rood geeft aan het een storm. Het kan dus maar zo zijn dan storm Debi alleen in Scotland waait en dat wij er geen hinder van ondervinden.

Wat te doen bij stormschade?

Het kan maar zo zijn dat als het tot een storm komt in Nederland, er stormschade ontstaat. Dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer je het overkomt.

Bij veel verzekeringen is stormschade gedekt. Neem daarom bij stormschade direct contact op met je verzekering of tussenpersoon. Wanneer er stormschade ontstaat door je buren, bijvoorbeeld wanneer een boom van hun jouw kant op is gevallen, claim dit dan bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Heb je grote stormschade aan je woning, dan claim je deze ook bij je eigen verwerking.

Meer informatie over stormschade vind je op de website van de Consumentenbond.