Storm Gerrit op komst: Bekijk hier de verwachting!


Storm Gerrit op komst

Is storm Gerrit op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Gerrit.

Op donderdag 21 december zal eerst Pia overwaaien. Daarna is het dus de beurt aan Gerrit.

Lees dus snel verder en kom alles te weten over deze storm!

Wanneer komt storm Gerrit?

Storm Gerrit is op komst. Het Britse Mett Offce heeft gewaarschuwd voor een nieuwe storm. Langs de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk moeten mensen woensdag 27 december rekening houden met harde wind. Er zijn windstoten mogelijk tot 120 km:h. Ook kan er veel regen vallen

Storm Gerrit is vernoemd naar de Nederlandse weerman Gerrit Hiemstra. Hij nam in september na 25 jaar afscheid van de NOS.

Storm Gerrit in Nederland

In Nederland zullen we niet te maken krijgen met deze storm. Toch kan het ook hier woensdag aan de kust hard waaien.

Wanneer krijgt een storm een naam?

Een storm krijgt een naam als het weerinstituut in het Verenigd Koninkrijk of Nederland code oranje of rood geeft aan het een storm. Het kan dus maar zo zijn dan storm Debi alleen in Scotland waait en dat wij er geen hinder van ondervinden.

Wat te doen bij stormschade?

Het kan maar zo zijn dat als het tot een storm komt in Nederland, er stormschade ontstaat. Dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer je het overkomt.

Bij veel verzekeringen is stormschade gedekt. Neem daarom bij stormschade direct contact op met je verzekering of tussenpersoon. Wanneer er stormschade ontstaat door je buren, bijvoorbeeld wanneer een boom van hun jouw kant op is gevallen, claim dit dan bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Heb je grote stormschade aan je woning, dan claim je deze ook bij je eigen verwerking.

Meer informatie over stormschade vind je op de website van de Consumentenbond.