Storm Pia op komst: Bekijk hier de verwachting!


Storm Pia op komst

Is storm Pia op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Pia.

Storm Elin is in de nacht van 9 op 10 december overgewaaid en storm Fergus is een paar dagen later over Ierland gewaaid. Nu is het dus de beurt aan Pia.

Lees dus snel verder en kom alles te weten over deze storm!

Wanneer komt storm Pia?

Storm Pia is op komst op komst en het belooft donderdag een onstuimige dag te worden. Er zijn vandaag zware windstoten mogelijk. De donkere dagen voor kerst zullen ook winderige dagen worden. Naast harde wind is ook kans op buien met hagel. De wind zal vandaag vanuit het westen gaan aantrekken. Wees dus voorzichtig als je onderweg bent naar kantoor.

Storm Pia in Nederland

Het KNMI heeft vanwege Pia donderdag code geel afgegeven. Code geel geldt vanaf 11:00 uur tot middernacht.

In de loop van de ochtend zijn windstoten mogelijk tot 80 km/h in het hele land. Het waait dan met windkracht 5 tot 7. Aan de kust en op het IJsselmeer zal het nog wat harder waaien. Daar zijn windstoten mogelijk tot 90 km/h

In de middag zal het blijven waaien. De wind zal dan verder toenemen. In het noorden aan de kust zijn dan windstoten mogelijk tussen de 100 en 110 km/h. Windkracht 9 is daar zelfs mogelijk.

. Op de Waddenzee wordt ook een hoge waterstand verwacht. In de avond en in nacht naar vrijdag zal de wind weer gaan liggen.

Vanwege de harde wind zijn er al 200 vluchten geannuleerd op Schiphol. Naast het schrappen van deze vluchten zullen reizigers ook rekening moeten houden met vertraging. Ook vliegtuigen aan de grond kunnen hinder ondervinden vanwege de harde wind.

Wanneer krijgt een storm een naam?

Een storm krijgt een naam als het weerinstituut in het Verenigd Koninkrijk of Nederland code oranje of rood geeft aan het een storm. Het kan dus maar zo zijn dan storm Debi alleen in Scotland waait en dat wij er geen hinder van ondervinden.

Wat te doen bij stormschade?

Het kan maar zo zijn dat als het tot een storm komt in Nederland, er stormschade ontstaat. Dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer je het overkomt.

Bij veel verzekeringen is stormschade gedekt. Neem daarom bij stormschade direct contact op met je verzekering of tussenpersoon. Wanneer er stormschade ontstaat door je buren, bijvoorbeeld wanneer een boom van hun jouw kant op is gevallen, claim dit dan bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Heb je grote stormschade aan je woning, dan claim je deze ook bij je eigen verwerking.

Meer informatie over stormschade vind je op de website van de Consumentenbond.