Storm Christoph op komst

Nadat storm Bella op 27 december 2020 over ons land waaide is nu storm Christoph op komst!

Nu je op deze pagina terecht bent gekomen ben je vast benieuwd wat je te wachten staat. Hieronder kun je dat lezen.

De naam Christoph is de eerste stormnaam die het KNMI heeft ingebracht voor de lijst van stormnamen van 2020 en 2021. Christoph is vernoemd naar de oprichter van het KNMI.

Actuele verwachting storm Christoph

De storm is op 20 januari 2021 begonnen in Engeland. Er zijn in England mensen geëvacueerd en er was kans op overstromingen.

Ook in Nederland is storm Christoph op komst en heeft in de ochtend van 21 januari 2021 voor omgevallen bomen en verkeershinder gezorgd. Hoewel het bij ons geen officiële storm was, waaide het wel hard.

Een storm wordt pas een officiële storm genoemd wanneer het een uur lang gemiddeld windkracht 9 gemeten wordt.

In de middag zal de wind weer afnemen.

De volgende storm die eraan zal komen is storm Darcy.

Code geel in Noord Holland, Friesland en Groningen

Het KNMI heeft voor zware windstoten gewaarschuwd. Aan de kust zijn windstoten van 90 km/h tot 100 km/h mogelijk. In het binnenland zijn windstoten tot 80 km/h mogelijk. Code geel geldt nog tot het einde van de ochtend.

Stormschade voorkomen

Toen storm Bella over ons land waaide is er stormschade ontstaan. Stormschade kun je eenvoudig voorkomen door alle ramen en deuren dicht te houden tijdens de storm. Ook is het belangrijk de zonneschermen en zonwering op te rollen of de klappen. Daarnaast is het verstandig om losse spullen uit je tuin of van je balkon te halen.