Storm Evert op komst

Is storm Evert op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Storm Christoph waaide op 21 januari 2021 en storm Darcy waaide met veel sneeuw op 7 februari 2021 over ons land.

Storm Evert is volgens de lijst stormnamen van 2020 en 2021 de volgende storm die eraan komt. De naam Evert is ingebracht door het KNMI en is een verwijzing naar Evert van Benthem die in 1985 en 1986 de Elfstedentocht won.

Lees dus snel verder want op deze pagina lees jij precies wanneer storm Evert eraan komt.

Storm Evert op komst: Wat kun je verwachten?

Storm Evert is op komst. Vanaf woensdag 10 maart gaat het met windkracht 6 tot 7 harder waaien. Er zijn in het noordwesten windstoten mogelijk tot 75 km/h.

Een dag later op donderdag 11 maart wordt het onstuimig. In het begin van de middag wordt zelfs windkracht 9 verwacht in het noordwestelijk kustgebied. In de loop van de ochtend en in het eerste deel van de middag windstoten mogelijk van 80 tot 100 km/h. In het noorden en westen zijn korte tijd windstoten tot 120 km/h mogelijk. Het wordt dus echt herfstachtig weer.

Donderdagmiddag zal de storm in kracht afnemen. In de avond is er opnieuw kans op fikse windstoten. Er trekken dan flinke buien over het land met kans op hagel en onweer.

Eerste officiële storm van 2021

In Vlissingen is donderdagochtend een uur lang windkracht 9 gemeten. Dat betekent dat dit de eerste officiële storm van 2021 is. Bij de vorige stormen waaide het niet hard genoeg om van een officiële storm te spreken.

Wanneer krijgt een storm een naam?

Wanneer er voor een storm code oranje of rood wordt afgegeven, krijgt een storm een naam. De kans op code oranje met windkracht 9 is groot. Weeronline waarschuwt al om niet met een aanhanger de weg op te gaan.

Hoe voorkom je stormschade?

Toen storm Christoph in januari 2021 over ons land waaide is er stormschade ontstaan. Stormschade kun je eenvoudig voorkomen door alle ramen en deuren dicht te houden tijdens de storm. Ook is het belangrijk de zonneschermen en zonwering op te rollen of de klappen. Daarnaast is het verstandig om losse spullen uit je tuin of van je balkon te halen. Dat voorkomt daarnaast ook dat je niet hoeft te zoeken naar je spullen.

Verzekering stormschade

Heb je toch stormschade aan je huis of auto? Dan ben je in de meeste gevallen verzekerd. Zo vergoed de opstalverzekering de herbouwwaarde van je woning. Heb je voor je auto een all risk of WA + beperkt casco  verzekering? Dan is stormschade vergoed. De WA autoverzekering dekt alleen schade die jij hebt veroorzaakt en daar valt stormschade dus niet onder. Houdt er rekening mee dat er van stormschade gesproken wordt door verzekeraars wanneer het gewaaid heeft met windkracht 7. Daarbij gaan ze uit van de metingen van het KNMI.

Laatst bijgewerkt: 11-03-2021 12:01 uur.