Storm Evert op komst

Is storm Evert op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Storm Christoph waaide op 21 januari 2021 en storm Darcy waaide met veel sneeuw op 7 februari 2021 over ons land.

Storm Evert is volgens de lijst stormnamen van 2020 en 2021 de volgende storm die eraan komt. De naam Evert is ingebracht door het KNMI en is een verwijzing naar Evert van Benthem die in 1985 en 1986 de Elfstedentocht won.

Lees dus snel verder want op deze pagina lees jij precies wanneer storm Evert eraan komt.

Actuele verwachting storm Evert

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer storm Evert op komst is. De kans dat de storm over ons land waait is het grootste tussen februari 2021 en april 2021. Daarna wordt het echt lente en is de kans op stormen kleiner.

Omdat wij dezelfde stormnamen gebruiken als in het Verenigd Koninkrijk, kan het zijn dat Evert niet over Nederland waait maar alleen over Schotland of Engeland. Dat gebeurde eerder bij Storm Christoph. Toen waren er in Engeland overstromingen.

Hoe voorkom je stormschade?

Toen storm Christoph in januari 2021 over ons land waaide is er stormschade ontstaan. Stormschade kun je eenvoudig voorkomen door alle ramen en deuren dicht te houden tijdens de storm. Ook is het belangrijk de zonneschermen en zonwering op te rollen of de klappen. Daarnaast is het verstandig om losse spullen uit je tuin of van je balkon te halen. Dat voorkomt daarnaast ook dat je niet hoeft te zoeken naar je spullen.

Verzekering stormschade

Heb je toch stormschade aan je huis of auto? Dan ben je in de meeste gevallen verzekerd. Zo vergoed de opstalverzekering de herbouwwaarde van je woning. Heb je voor je auto een all risk of WA + beperkt casco  verzekering? Dan is stormschade vergoed. De WA autoverzekering dekt alleen schade die jij hebt veroorzaakt en daar valt stormschade dus niet onder. Houdt er rekening mee dat er van stormschade gesproken wordt door verzekeraars wanneer het gewaaid heeft met windkracht 7. Daarbij gaan ze uit van de metingen van het KNMI.