Witte kerst 2023: Kijk hier of we een witte kerst krijgen


Witte kerst 2023

Een witte kerst in 2023? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Hier lees je of we dit jaar een witte kerst kunnen verwachten. Daarnaast lees je hier wanneer er voor het laatst een witte kerst was in Nederland.

Lees dus snel verder en kom er achter of we in 2022 een witte kerst kerst krijgen.

<script async="" src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<div id="ezoic-pub-ad-placeholder-169">
<ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-7586349799423975" data-ad-slot="8291133084" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true"></ins>
</div>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Krijgen we een witte kerst?

Veel mensen vragen zich af of we in 2023 een witte kerst krijgen. Niet zo gek natuurlijk. Niets is mooier dan met kerst wakker worden in een witte wereld.

Nu de temperatuur eind november gedaald is tot rond het vriespunt, zou je denken dat een witte kerst dichtbij is. Dat lijkt niet het geval. De temperatuur zal in de tweede helft van december gaat stijgen. Het ziet er dus naar uit dat er met kerst geen sneeuw zal zijn.

Het duurt nog wel even voor het kerst is. Er kan dus nog van alles veranderen aan het weer.

Daarnaast maakt YouTube kanaal GavsWeatherVids regelmatig video’s over of er sneeuw gaat vallen met kerst. Hij voorspelde 2 jaar geleden dat er geen sneeuw op komst was met kerst en die voorspelling kwam uit.

Hoeveel kans op sneeuw met kerst?

Het KNMI heeft onderzoek gedaan naar de vraag hoeveel kans er is op een witte kerst. Sinds de metingen in 1901 is het 8 keer voorgekomen dat er sneeuw viel met kerst. Over het algemeen is de kans op een witte kerst dus niet zo groot. De kans dat het gebeurt is ongeveer 7%.

Wanneer was de laatste witte kerst?

De kans op een witte kerst is niet zo heel groot. De laatste witte kerst is dan ook alweer een tijdje geleden. Het gebeurde voor het laatst in 2010. Alweer 12 jaar geleden dus.

In 2010 hadden we zelfs een officiële witte kerst. Dat wil zeggen dat er zowel op eerste als tweede kerstdag sneeuw lag. Er lag toen in Nederland 5 tot 20 centimeter sneeuw. In Zuid Limburg viel zelfs lokaal 30 centimeter.

Wil jij de kans op een witte kerst in 2023 vergroten, dan kun je natuurlijk altijd nog sneeuw bestellen tijdens kerst.