Storm Arwen op komst: Lees er hier alles over!

Storm Arwen op komst

Is storm Arwen op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Arwen.

Storm Arwen is de eerste storm van het stormseizoen 2021-2022. Het vorige stormseizoen werd afgesloten met storm Darcy en Evert. Nu is het dus de beurt aan storm Arwen.

Lees dus snel verder en kom alles te weten over deze storm!

Wanneer komt storm Arwen?

Storm Arwen is op donderdag 25 november over Groot Bretanië geraasd en dus niet over Nederland. De weerdiensten daar hadden code oranje afgegeven voor deze storm met windsnelheden tot 100 km/h. Er ontstond veel stormschade. Naast wind bracht de storm ook sneeuw met zich mee. Op de website van de BCC staan foto’s van de storm.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer storm Arwen eraan komt. Dit zal tussen september 2021 en augustus 2022 zijn. De kans is grootst dat de storm in oktober of november langskomt. Dan is het herfst en de bladeren waaien zonder wind een stuk lastiger van de bomen.

Wat te doen bij stormschade?

Het kan maar zo zijn dat er tijdens deze storm, stormschade ontstaat. Dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer je het overkomt.

Bij veel verwerkingen is stormschade gedekt. Neem daarom bij stormschade direct contact op met je verzekering of tussenpersoon. Wanneer er stormschade ontstaat door je buren, bijvoorbeeld wanneer een boom van hun jouw kant op is gevallen, claim dit dan bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Heb je grote stormschade aan je woning, dan claim je deze ook bij je eigen verwerking.

Meer informatie over stormschade vind je op de website van de Consumentenbond.