Storm Barra op komst: Bekijk hier de verwachting

Storm Barra op komst

Is storm Barra op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Barra.

Storm Barra is de tweede storm van het stormseizoen 2021-2022. Het vorige stormseizoen werd afgesloten met storm Darcy en Evert. Nu is het dus de beurt aan storm Barra.

Lees dus snel verder en kom alles te weten over deze storm!

Storm Barra op komst: Bekijk hier de verwachting

Storm Barra is al onderweg en vanaf dinsdag 7 december over het Verenigd Koninkrijk waaien. Deze storm zal naar verwachting nog zwaarder zijn dan storm Arwen die op 25 november over Groot Bretantië waaide. Het zuiden zal waarschijnlijk het hardst geraakt worden. In de middag zal het hard gaan waaien en is windkracht 11 mogelijk.

In het Verenigd Koninkrijk geldt daarom vanaf 7 december bijna overal code geel. In het noorden is een waarschuwing afgegeven vanwege sneeuwval. Daarnaast zijn er in de avond windstoten mogelijk van 110 tot 120 km/h.

Deze storm zal dus, net als storm Arwen, niet over Nederland waaien.

Wat te doen bij stormschade?

Het kan maar zo zijn dat er tijdens deze storm, stormschade ontstaat. Dan is het wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer je het overkomt.

Bij veel verwerkingen is stormschade gedekt. Neem daarom bij stormschade direct contact op met je verzekering of tussenpersoon. Wanneer er stormschade ontstaat door je buren, bijvoorbeeld wanneer een boom van hun jouw kant op is gevallen, claim dit dan bij je eigen inboedel- of opstalverzekering. Heb je grote stormschade aan je woning, dan claim je deze ook bij je eigen verwerking.

Meer informatie over stormschade vind je op de website van de Consumentenbond.