Storm Fleur op komst

Storm Fleur op komst? Dat vraag je je waarschijnlijk af nu je op deze pagina terecht bent gekomen. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je precies wat je kunt verwachten van storm Fleur.

Eerder waaide storm Christoph, Darcy en Evert over Nederland. Nu is het volgens de lijst van de stormnamen van 2020 en 2021 de beurt aan Fleur. De naam Fleur is door het KNMI ingebracht en op de lijst terechtgekomen.

Lees dus snel verder en kom er achter wat je kunt verwachten!

Storm Fleur op komst: Bekijk de actuele verwachting

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer Fleur op komst is. Ze zal waarschijnlijk tussen maart en augustus 2021 overwaaien.

Het is nog niet zeker of Fleur ook daadwerkelijk over Nederland zal waaien. Het KNMI gebruikt dezelfde stormnamen als in het Verenigd Koninkrijk en als Fleur over Ierland waait, merken wij daar weinig van. Dat gebeurde eerder bij storm Aiden en storm Christoph. Die laatste waaide vooral over Engeland en deels over Nederland.

Hoe voorkom je stormschade?

Toen storm Evert in maart 2021 over ons land waaide is er stormschade ontstaan. Stormschade aan je huis of tuin kun je eenvoudig voorkomen door alle ramen en deuren dicht te houden tijdens de storm. Ook is het belangrijk de zonneschermen en zonwering op te rollen of de klappen. Daarnaast is het verstandig om losse spullen uit je tuin of van je balkon te halen. Dat voorkomt daarnaast ook dat je niet hoeft te zoeken naar je spullen.

Verzekering stormschade

Heb je toch stormschade aan je huis of auto? Dan ben je in de meeste gevallen verzekerd. Zo vergoed de opstalverzekering de herbouwwaarde van je woning. Heb je voor je auto een all risk of WA + beperkt casco  verzekering? Dan is stormschade vergoed. De WA autoverzekering dekt alleen schade die jij hebt veroorzaakt en daar valt stormschade dus niet onder. Houdt er rekening mee dat er van stormschade gesproken wordt door verzekeraars wanneer het gewaaid heeft met windkracht 7. Daarbij gaan ze uit van de metingen van het KNMI.