Weer Bevrijdingsdag 2021: Bekijk hier de verwachting!

Weer bevrijdingsdag 2021

Weer Bevrijdingsdag 2021. Ben jij benieuwd wat voor weer het wordt op Bevrijdingsdag? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen! Hier lees je precies wat voor weer het gaat worden. Iedereen is natuurlijk benieuwd of het droog blijft of dat het misschien toch gaat regenen.

Daarnaast lees je ook wat voor weer het de afgelopen jaren is geweest en wat het meest ideale weer is op Bevrijdingsdag.

Lees dus snel verder en kom erachter wat voor weer het wordt.

Weer Bevrijdingsdag 2021: De actuele verwachting

Het weer op Bevrijdingsdag 2021 ziet er redelijk uit. Zo wordt het overdag 9ºC en s’nachts 4ºC. De temperatuur wordt dus niet heel hoog. Verder zal het het af en toe bewolkt zijn. Daarnaast wordt er ook regen verwacht. Tussen de buien door zal de zon gelukkig schijnen en dan is het prima weer om even naar buiten te gaan. De wind waait met windkracht 4 uit het zuidwesten. Het wordt dus iets koeler dan met Koningsdag. Bevrijdingsdag lijkt dus meer op herfst. Normaal is het zo’n 15ºC tot 18ºC.

Wanneer de wind uit het zuiden komt, is de kans op lenteachtige temperaturen een stuk groter. Het zou dus maar zo kunnen dat je met Bevrijdingsdag een korte broek, rokje of t-shirt aan kunt doen en lekker naar buiten kunt gaan.

Mooi weer bestellen voor Bevrijdingsdag

De weersverwachting voor Bevrijdingsdag ziet er redelijk uit. Wel kan er natuurlijk nog van alles veranderen aan het weer.

Wil jij graag dat het mooi weer wordt op Bevrijdingsdag? Bestel dan nu alvast mooi weer. Dat kan je doen via Deze pagina. Onze weergoden gaan dan hun best voor je doen zodat jouw weerwens uit gaat komen.

Het weer op Bevrijdingsdag in de afgelopen jaren

Het weer op Bevrijdingsdag kan per jaar flink verschillen. Zo was het in 2016 de meest zonnige Bevrijdingsdag sinds de metingen in 1901. In 2017 was het een vrij kille en grijze dag en in 2018 was het al volop lenteweer. Vorig jaar waaide er wat wind en was het zonnig.

Extreme kou

Ook op Bevrijdingsdag kan het flink koud worden. Zo was het in 1957 7,8°C. Er viel toen zelfs 15 centimeter sneeuw in de Limburgse heuvels. In 1981 was het met zo’n 9,5°C ook erg fris. De koudste bevrijdingsdag sinds de metingen was in 1979. Het was toen maar 7,2°C. Erg koud dus.

Warmste Bevrijdingsag

Het kan met Bevrijdingsdag ook zomers warm worden. Sinds 1945 was het 16 keer officieel warm. We beginnen met het jaar 1986. Toen was het zo’n 21,8°C. Een vergelijkbare temperatuur was er ook in 1989, 2008, 2015 en 2018.

Maar het kan nog warmer op 5 mei. In 2000 en 2006 was het ongeveer 25,2°C en een aantal jaar eerder in 1995 werd het 26,1°C.

De warmste Bevrijdingsdag sinds de metingen was in 1990. Toen werd het maar liefst 27,8°C.

Het ideale Bevrijdingsdag weer

Hierboven heb je kunnen lezen dat het weer met Bevrijdagingsdag alle kanten uit kan gaan. Hieronder lees je wat het meest ideale weer is.

Overdag

Als eerste is het fijn wanneer het de hele dag droog is tijdens Bevrijdingsdag. Dat is wel zo handig als je naar een van de Bevrijdingsfestivals gaat, wanneer deze door kunnen gaan. Regen is dan natuurlijk niet fijn. Zie maar eens te schuilen op een festivalterrein met zoveel mensen.

Dan de temperatuur. Het meest ideale is wanneer het tussen de 15°C en 20°C graden wordt. Het is dan niet te koud en niet te warm tijdens een festival. Deze temperaturen zijn daarnaast ook erg fijn wanneer je niet naar een festival gaat. Je kunt, wanneer het weer mag, lekker gaan winkelen of op een terrasje zitten.

Ten derde de wind. Te harde wind is tijdens een festival of in de stad niet fijn. De wind zorgt ervoor dat het een stuk kouder aanvoelt. Daarnaast is het niet fijn wanneer festivaltenten wegwaaien door harde wind, of je gebakje, die je op het terras aan het eten bent, van het schoteltje waait. Windkracht 3 of 4 is dan ideaal. Het waait dan niet te hard en niet te zacht.

Ook nu festivals waarschijnlijk niet doorgaan en terrassen dichtblijven, kun je met dit ideale weer buiten gaan wandelen of fietsen. Ga bijvoorbeeld naar een bos of een park. Daar merk je waarschijnlijk niet zoveel van de wind en als de zon ook nog eens schijnt, voelt het een stukje warmer aan.